TENIS

BILA JE PRIMAMLJIVA PONUDA Đoković: Džekov otac mi nudio englesko državljanstvo

Novak Đoković je poslije pobjede nad Džekom Drejperom izrazio zadovoljstvo igrom na startu turnira.

Branilac trofeja u Londonu je slavio poslije tačno dva sata igre sa 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 i u drugom kolu igra sa boljim iz meča Anderson – Barios Vera.

Novak je rekao da je posebno zadovoljan kako je servirao, pošto je pogodio 25 as servisa.

“Mislim da sam u ovom meču imao jedno od najboljih serverskih izdanja na bilo kojoj podlozi. Mislim da sam uspio da izjednačim rekord od ove ili iz prošle godine u Australiji, kada sam u četiri seta imao 25 asova. Zaista ne mogu biti zadovoljniji ritmom svoga servisa. Na travi, na najbržoj podlozi u napem sportu mnogo pomaže ako imate mnogo lakih poena na prvi servis”, kaže Novak.

Nije iznenađen ni dobrom igrom protivnika.

“Mislim da je igrao dobro, da se borio. Bila je to za njega jedinstvena prilika da igra na Centralnom terenu Vimbldona. Zaista je bio dobar. Imao sam brejk šanse u prvom setu, mogao sam i tada da se vratim u meč. Dobro je servirao. Nekoliko puta sam se pokliznuo, čak i na brejk loptama. I dalje tražim rad stopala na travi koja je bila stvarno klizava, jako vlažna. Vjerovatno zbog krova. Ipak, bila je to dobra predstava. Zadovoljan sam drugim, trećim i četvrtim setom, posebno kako sam igrao od pozadi. Bolje sam vraćao od sredine drugog seta. Sve u svemu zadovoljan sam”, rekao je Novak.

Đoković je upitan i da li je tačno da je Drejperov otac Rodžer bio taj koji je 2006. godine pokušao da ubjedi njega i njegove roditelje da uzmu britansko državljanstvo.

“Pročitao sam to negdje juče. Ne znam ko je u to vreme razgovarao o potencijalnom državljanstvu sa mojim ocem, jer su mama i tata pričali sa ljudima iz Teniske asocijacije. Da budem iskren, nisam to znao. I ja sam bio iznenađen kad sam pročitao da je to Džekov otac. Zanimljiva informacija. Ipak, nema šta tu mnogo da se kaže, bilo je to jako davno. Dobio sam ponudu, bilo je razgovora, ali je trajalo kratko, jer moji roditelji nisu željeli da idu iz Srbije iako je ponuda bila primamljiva ekonomski za jednog profesionalnog igrača”, dodao je broj jedan.

Otkrio je i u kojoj od tradicionalnih stvari na Vimbldonu najviše uživa.

“Ima nekoliko stvari, prije svega taj dres kod koji je veoma čist i elegantan, to je zaista lijepo. Privilegovani ste što ste dio te tradicije i istorije. Ne znam koliko sve to traje, ali znam da je odavno. Impresivno je da je Vimbldon uspio da održi tradiciju i to da branilac titule izlazi prvi da igra na toj netaknutoj travi. Ima tu još nekoliko stvari, recimo to što nema reklama na Central kortu, to je iskreno lijepo vidjeti. Živimo u svijetu reklama, svi turniri se trude da imaju što je moguće više sponzora. Ipak, Vimbldon odbija da odustane od svoje tradicije, da sve bude jasno i čisto i da je sve na igračima i terenu. To je fascinantno imajući vrijeme u kojem živimo”.

Ne bi imao ništa protiv ni da se tu nešto promijeni i da recimo pobjednica u ženskom singlu izađe prva.

“Što da ne? Nisam u Komitetu Vimbldona, ne odlučujem o tome. Moje mišljenje se ne računa mnogo u tom smislu, ali što da ne? To bi bilo lijepo vidjeti. Zaslužuju to, ja sam za tako nešto”, zaključio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button