GRAND SLAMTENIS

Đoković: Sjajan osjećaj vratiti se na najsvetiji teren

Puni 700 dana prošlo je od posljednjeg meča Novaka Đokovića na Centralnom terenu i one sjajne pobjed eprotiv Rodžera Federera u finalu do današnjeg slavlja protiv Džeka Drejpera. Zato je srpski as bio vrlo emotivan u prvoj izjavi poslije slavlja u prvom kolu.

– Osećam se sjajno, drago mi je što sam se vratio. Ovo je najsvetiji teniski teren na svetu. Vrlo sam srećan što mogu da pričam ovde po završetku meča jer to nikada nisam radio. Nova stvar i odnosu na neke ranije godine. I ja sam kao i mnogi drugi igrači bio vrlo tužan što je Vimbldon prošle godine bio odložen. Teška vremena za sve, ali sam srećan što se sport vratio i nadam se da ste uživali danas i da ćete uživati u naredne dve nedelje – rekao je Đoković.

Pohvalio je i igru protivnika, koji je uspio da na debitantskom nastupu osvoji početni set.

– Zaslužio je veliki aplauz. Ima samo 19 godina, nisam ga ranije gledao pre ovog turnira, tačnije pre Kvinsa gde je odigrao dosta dobro i došao do četvrtfinala. Dobio je neke vrlo visokorangirane igrače. Izaći na centralni stadion Vimbldona je nešto neverovatno, odigrao je odlično i zrelo, dobro se ponašao, verovao je u sebe i zaslužio je pohvale. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere – dodao je Novak.

Priznao je da voli da igra na travi, ali je rekao i da ne zna zbog čega je bilo tako klizavo.

– Iskreno, ne sećam se da sam ovoliko padao. Dosta je klizavo, da li zbog toga što je krov zatvoren ili što je dosta padala kiša prethodnih dana, stvarno ne znam. Velika čast je izaći na ovaj poseban teren, za mene najveći. Uvek sam kao klinac sanjao da igram Vimbldon i da ga osvajam. Nikada na ovom terenu ne uzimam ništa zdravo za gotovo, osećam istoriju, tradiciju, igram dan za dan. Sasvim je drugačije nego na šljaci. Imao sam izvanredan Rolan Garos, veoma sam zadovoljan zbog toga i nadam se da ću raditi na pokretima i da ću manje proklizavati na ovoj podlozi jer na njoj to baš i ne funkcioniše – zaključio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: anastrozol kaufen
Back to top button