FUDBAL

Danas dobijamo preostale četvrtfinaliste – Poslastica između Engleske i Njemačke

Susretima između Engleske i Njemačke, odnosno Švedske i Ukrajine, biće kompletirana osmina finala Evropskog prvenstva, a nakon današnjih mečeva dobićemo preostale četvrtfinaliste.

18 časova Engleska – Njemačka (Vembli, London)

Derbi utakmica ove runde takmičenja igra se na Vembliju, gdje će se sastati stari i veliki rivali – Engleska i Njemačka. Reprezentacije nisu briljirale u grupnoj fazi, što se naročito može reći za Nijemce, koji su jedva prošli grupu, pa je blagi Engleska favorit s obzirom na nešto bolju formu i domaći teren.

Engleska će ipak igrati protiv tradicije, jer u utakmicama velikih turnira protiv Njemačke nema pobjedu još od 1966. godine, s još uvijek “otvorenim” ranama iz 1996. godine, kada ih je upravo na Vembliju poslije penala eliminisala Njemačka u polufinalu Evra.

Ipak, sjajna statistika od 13 pobjeda od posljednjih 15 utakmica na ovom stadionu podgrijava njihovu nadu, a očekuje se i da će Njemačka igrati rizičnije nego u utakmicama u grupnoj fazi, svjesni da u drugačijem tempu moraju parirati poletnim Englezima.

21 čas Švedska – Ukrajina (Hampden Park, Glazgov)

Švedska je u sjajnom raspoloženju nakon što je kao pobjednik grupe prošla u osminu finala, dok se Ukrajina provukla na jedvite jade, ali jasno je da mogu igrati mnogo bolje i očekuje nas neizvjestan susret.

Očekuje se da bi Šveđani mogli napraviti određene promjene u ekipi nakon što su Dejan Kuluševski i Viktor Claeson pružili sjajne partije protiv Poljske, dok se Ukrajnici nadaju da su naučili lekcije iz grupe te da će biti pravi kada je to najpotrebnije.

Švedska je na osnovu izdanja iz grupe blagi favorit, ali daleko od toga da Ukrajina nema šanse.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button