TENIS

Đoković o saradnji sa Ivaniševićem: Asovi sve govore

Novak Đoković je prije dvije godine počeo saradnju sa Goranom Ivaniševićem, baš na Vimbldonu.

U meču sa Džekom Drejperom Novak je ispalio 25 as servisa i tako pokazao da će mu i to biti veliko oružje na ovom turniru.

Na pitanje kako gleda na tu saradnju sa Goranom, Đoković je rekao da meč prvog kola najbolje svjedoči o kvalitetu tog rada.

“U suštini, mislim da saradnja može da se sumira ovim nastupom. Servis je nešto na čemu smo mnogo radili, da stvorimo oružje. Imao sam i ranije dobar servis u karijeri, ali da sam pravio toliko asova, otkako radim sa njim, to ne mogu da se setim. Definitivno je vidljiv napredak u tom segmentu igre. Pored toga, ima još tehničkih i taktičkih detalja na kojim radimo i o kojim razgovaramo. Svakog dana može da se radi na nečemu na terenu, zapravo, suprotno ne postoji za mene. S kim god sam radio u karijeri, uvek sam postavljao pitanja i tražio od trenera da mi da informacije, da čujem njegovo posmatranje moje igre i kako kolektivno možemo da pronađemo najbolji način da usavršimo igru”, kaže Novak.

Njih dvojica se znaju prilično dugo.

“Činjenica da je Goran neko ko priča naš jezik i jako se dobro razumemo. Imao sam 12 godina kad sam ga upoznao, u akademiji Nikija Pilića u Nemačkoj, kada se spremao za svoj šampionski Vimbldon 2001. Od tada je znao za mene, naravno, ja za njega od ranije. Uvek smo imali puno poštovanje jedan prema drugom i mnogo mi je bilo drago kada je prihvatio da radimo zajedno. Ispostavilo se da je to bila i odlična odluka za mene i za njega jer imamo vrhunske rezultate. Što je još važnije, s obzirom da mnogo vremena provodimo jedan sa drugim i sa ostalim članovima time je to da je izuzetno dobra hemija među nama i komunikacija, lični odnos, van terena. Vrlo smo iskreni i otvoreni jedan prema drugom. Kad imate takav odnos, lakše je da i profesionalno se postavite i dobijete najbolji mogući efekat vašeg rada. Izutetno sam zadovoljan i tom kombinacijom njega i Marijana, oni se slažu i to je bitno jer je Marjan neizostavan čovek u mojoj karijeri već 15 godina”, dodao je svjetski broj jedan.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button