TENIS

Đoković vješto izbjegao pokušaj provokacije britanskog novinara (VIDEO)

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo Vimbldona pobjedom nad Džekom Drejperom 3:1, u meču koji je otvorio slavni Gren slem na Centralnom terenu.

Tako je najbolji teniser svijeta započeo odbranu trofeja iz 2019. godine, a poslije meča na konferenciji za medije jedan novinar pokušao je da isprovocira Đokovića pitanjem o vakcinama.

Osvajač 19 Gren slemova je lako savladao domaćeg tenisera uprkos činjenici da je izgubio prvi set, a meč je okončao sa čak 25 as udaraca. Jednog britanskog novinara zanimalo je mišljenje Novaka o tom podatku, ali i šta misli o aplauzima prije meča upućenih Sari Gilbert, koja je predvodila tim oksfordskih naučnika u stvaranju vakcine AstraZeneca.

Upravo je o tome jedan američki novinar imao skandalozan komentar da je Đoković prvi set možda izgubio zbog aplauza vakcini, aludirajući na činjenicu da Đoković odbija da se oglasi hoće li se ili neće vakcinisati protiv korona virusa.

“Mislim da sam imao jedan od najboljih serverskih mečeva ikada na bilo kojoj podlozi. Mislim da sam izjednačio neki rekord iz ove ili prošle godine u Australiji, neko mi je to rekao. Takođe sam imao 25 asova u četiri seta. Da, ne mogu biti zadovoljniji servisom na travi, koja je najbrža podloga i mnogo se brzih poena može dobiti na prvom servisu. Igrao je dobro Džek, borio se, ovo je bila jedinstvena prilika za njega da igra na Centralnom terenu Vimbldona, dobar je bio, imao je brejk šanse da se vrati u meč, ja sam u nekim momentima uhvaćen u spavanju, tražio sam svoj ritam i rad nogu na travi, bilo je malo klizavo zbog krova, ali zadovoljan sam igrom u ostala tri seta”, rekao je Đoković o svojoj partiji.

Kada je odgovarao na pitanje o Sari Gilbert, Novak je dobro izbjegao provokaciju novinara.

“Što se tiče drugog pitanja, ne znam na koga aludirate. Čuli smo ovacije, kada smo izlazili na teren, ali ne znam kome su bili upućeni, da budem iskren”, rekao je Đoković, ne dajući povoda Britancima za senzacionalističke naslove.

(Mondo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button