EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

Odbio Milan i izabrao Lids: Barselona prodala još jednog fudbalera

Junior Firpo će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Barselonu. Ovaj 24-godišnji defanzivac u katalonski klub stigao je prije dvije godine iz Betisa, ali nije se uspio nametnuti.

Firpo je prethodne dvije sezone većinom ulazio s klupe, te se nije ni približno naigrao kako je očekivao kada je stigao u Barselonu.

On igra na poziciji lijevog beka koju je zacementirao Žordi Alba, a očito je da Firpo više nema strpljenja da čeka priliku.

Španski mediji objavili su da je Firpo odlučio da napusti Barselonu i da će karijeru nastaviti u engleskom Premijeršipu.

Fabricio Romano je na tviteru potvrdio da je Firpo na korak od odlaska u Lids Junajted, te da se sada čeka samo zvanična potvrda ovog transfera. Ovaj 24-godišnjak će u narednim danima potpisati ugovor nakon čega će sve biti ozvaničeno.

Firpo se u prethodnom periodu povezivao i s prelaskom u Milan, ali je na kraju odlučio da prihvati ponudu Engleza.

Barcelona će od ovog transfera zaraditi 15 miliona evra plus dodatni bonusi. Očekuje se da će Firpo potpisati ugovor na četiri godine s Lidsom.

Firpo je ponikao u Betisu iz kojeg je na ljeto 2019. godine prešao u Barcelonu za 18 miliona evra. U protekloj sezoni odigrao je svega 18 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio postići jedan gol i upisati jednu asistenciju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button