ODBOJKA

BL Volej opet na evro-sceni: Bez pardona na jače od sebe

Odbojkašice Banjaluka Voleja po drugi put u klupskoj istoriji zaigraće na međunarodnoj sceni, a direktor kluba Vojislav Opačić svjestan je da je nastup u CEV kupu veliki zalogaj.

Pa ipak, ističe da evropsko i regionalno opredjeljenje nema alternativu, tako da niko nije ni razmatrao učešće u drugom po jačini klupskom takmičenju. Svi u klubu, bez izuzetka, prihvatili su izazov i spremni su da ga riješe na što bolji način.

– Dovoljno je reći da će u CEV kupu nastupati velikani evropske odbojke kao što su Ezačibaši naše Tijane Bošković ili italijanski Busto Arsizio sa Jovanom Stevanović, pa onda rumunska Alba Blaž naše dojučerašnje igračice Milice Ivković, a tu su i Uraločka, Nant, Saratov…Čitava plejada sjajnih ekipa i nama je zasita čast biti u takvom društvu – rekaoje Opačić.

Protivnik Banjalučanki u šesnaestini finala biće jedna od tri poražene ekipe koja dolazi iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

– To su prvak Hrvatske Mladost, prvak Švajcarske Nojšatel i prvak Španije Las Palmas. Prvu utakmicu ćemo igrati u gostima, a revanš je u Boriku krajem novembra. Ko će nam na megdan znaćemo nakon što se odigraju dva kruga kvalifikacija za Ligu šampiona – rekao je Opačić.

Svi rivali su vrlo jaki, pa je teško reći koga bi bilo dobro izbjeći ili dobiti.

– Naam se da ćemo izbjeći put na Kanarska ostrva, jer je to logistički popriličan zalogaj. No, kako god bude, na nama je da se što bolje spremimo za taj dvomeč i damo sve od sebe. Iskreno mi je drago što se vraćamo na evropsku mapu i siguran sam da ćemo se domaćoj publici predstaviti u dobrom svjetlu – zaključio je Opačić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button