FUDBAL

Ogromna cifra: Poznato koliko će Hrvati dobiti od nastupa na Evru

Selekcija Hrvatske jučer se oprostila od nastupa na Evropskom prvenstvu. Vatreni su u osmini finala u odličnoj utakmici poraženi nakon produžetaka od Španije sa 5:3.

Vjerovatno su navijači u Hrvatskoj očekivali bolji plasman, a posebno jer su prije tri godine na Mundijalu u Rusiji uspjeli da osvoje srebrenu medalju.

Međutim, u HNS-u sigurno zadovoljno trljaju ruke jer će zaraditi bogatstvo od učešća na Evropskom prvenstvu.

Naime, HNS će od UEFA-e dobiti 13.5 miliona evra od plasmana na Evropskom prvenstvu. UEFA zna da nagradi ekipe za rezultate na Evru, a tako je i ovaj put.

Hrvati su za učešće na Euru dobili 9.25 miliona evra, dok su za pobjedu protiv Škotske dobili još 1.5 miliona evra. Također, 750.000 evra inkasirali su nakon remija protiv Češke.

Za plasman u osminu finala selekcija Hrvatske dobila je još dva miliona evra. Da su se plasirali u četvrtfinale zaradili bi još 3.25 miliona evra, ali na njihovu žalost to nisu uspjeli da urade.

Selekcije koje se plasiraju u polufinale ovog takmičenja zaradiće dodatnih po pet miliona evra. Poraženi u finalnoj utakmici će dobiti sedam, a pobjednik Evropskog prvenstva deset miliona eura.

UEFA je povećala svoj fond jer će pobjednik na kraju inkasirati maksimalno 34 miliona evra, dok je na prethodnom Evru limit bio 27 miliona evra. Nagradni fond UEFA je uvećala za čak 23% u odnosu na prošlo Evropsko prvenstvo koje se igralo prije pet godina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: you could check here
  2. Povratni ping: HoyleCohen
Back to top button