TENIS

Lajović: Biće bolje, pošto gore ne može

Srpski teniser Dušan Lajović vјeruje da je pred njim uspješniji dio sezone.

On ove godine nije pružao dobre rezultate, a na Vimbldonu je ispao u drugom kolu od Danijela Evansa.

– Rekao bih da mi je falilo malo ekplozivnosti. Prvi servis mi je bio slabiji. Sa druge strane, osećao sam da nisam dovoljno nisko u nekim relijima. To je posledica meča u prvom kolu. Falilo je malo rutine u završnim momentima u poenima. Mislim da je to presudilo. Da sam iskoristio šanse u prvom setu, meč bi se drugačije razvijao. Neke naznake pozitivne su bile, ali poraz nikada nije dobra stvar – rekao je Lajović.

On poslije Vimbldona igra Hamburg, Umag, Kicbil, a onda dva Mastersa u Kanadi i Americi.

Da li je trava klizavija jer je u boljem stanju?

– Ne znam do čega, možda je do vlažnosti vazduha. Tih par nedelja koliko se igra na travi, zadržava se ritam. Prošle godine smo preskočili, pa ćemo da vidimo u drugoj fazi turnira do čega je. Ne znam u čemu je razlika u odnosu na prethodnu godinu.

Lajović je govorio i o predstojećem dijelu sezone.

– Jesmo na pola sezone, ali ne gledam tako daleko. Poslednjih par nedelja sam našao put koji je bolji nego prethodnih nedelja. Samo mi je bitno da nastavim da idem u tom smeru. Imam par turnira u Evropi gde sam pre igrao dobro. Nadam se da će mi to pomoći i ove godine. Duga je sezona, vrlo lako se okrenu stvari. Igrao sam dobro u Australiji, nakon toga nisam igrao u Južnoj Americi kao prethodnih godina. Ne znam da li je to promenilo ritam. Ide Amerika i verujem da će biti bolje, jer teško da može gore – zaključio je Lajović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

5 Comments

  1. Povratni ping: uniccshop.bazar
  2. Povratni ping: Magic Mushrooms Blue
  3. Povratni ping: 다시보기
  4. Povratni ping: click the following page
Back to top button