FUDBAL

Zvanično: Espirito Santo novi menadžer Totenhema

Portugalski trener Nuno Espirito Santo novi je glavni trener Totenhema, potvrdio je londonski klub.

Izbor Portugalca za novog menadžera „Pјevaca“ predstavlja kraj sage o traženju naslјednika Žozea Murinja, koji je 19. aprila dobio otkaz poslije 17 meseci na kormilu tima.

– Kada imate tim sa kvalitetom i talentom, morate da se trudite da navijači uživaju i budu ponosni. Biće ogromno zadovoljstvo, ali i čast biti ovdje. Imam mnogo radosti zbog toga što počinjem da radim ovdje. Nemamo vrijeme za traćenje i moramo smjesta da počenom da radimo jer pripreme za sezonu počinju za nekoliko dana – izjavio je Nuno Espirito Santo po stupanju na mjesto menadžera Totenhema.

– Želimo da se zahvalimo svojim navijačima za strpljenje koje su pokazali tokom procesa nalaženja novog trenera. Već smo govorili o tome da želimo da se vratimo našem DNK – napadačkom fudbalu. Vjerujemo da je Nuno čovek koji sa našom grupom talentovanih fudbalera može da sagradi nešto zaista posebno – rekao je predsjednik kluba Danijel Levi.

Espirito Santo (47) je u prethodne četiri godine sa uspjehom vodio Vulverhempton Vondererse, sa kojima je stigao od Čempionšipa do četvrtfinala Lige Evrope. Prije toga je Portugalac radio u Rio Aveu, Valensiji i Portu.

Totenhem iza sebe ima razočaravajuću sezonu, u kojoj je zauzeo tek sedmo mjesto na tabeli Premijer lige.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button