KOŠARKA

Hrvati poslije katastrofe: Ovo je nedopustivo, nisu došli da se zaje*avaju

Hrvatska je doživjela ozbiljan udarac porazom od Brazila u Splitu u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

“Karioke”, predvođene legendom hrvatske košarke Acom Petrovićem slavile su rezultatom 94:67.

I dok pljušti nezadovoljstvo u tamošnjoj košarkaškoj javnosti, svoje loše igre svjesni su i reprezentativci Hrvatske.

– Od početka nismo izgledali kao ekipa. Oni su bili bolji i zasluženo su nas razbili. Sve je u ovoj utakmici bio problem za nas. Od početka su nas uzimali jedan na jedan kako su željeli, potom su nam stvarali čuda na ‘piku’, da bi nam deset puta utrčali na zicer sa strane odbrane. U napadu nismo imali samopouzdanja i bili smo plašljivi – rekao je Roko Leni Ukić i dodao:

– Nije nam prvi put da katastrofalno otvaramo turnir, ali sada moramo da analiziramo šta se dogodilo i sve, baš sve da promijenimo. Probudiće se sigurno neki inat, ali treba se pozabaviti košarkaškim stvarima koje nisu dobre. Mi primamo kadetske koševe. To je nedopustivo. Individualne greške koje pravimo, to je neshvatljivo.

Potom se izvinio i publici u Splitu koja je zviždala reprezentaciji Hrvatske.

– Zaslužili smo zvižduke publike, podstakli smo je na njih. Publika nije došla ovdje da se zaje*ava sa nama, ali mi joj nismo baš ništa ponudili. Mogli su ti zvižduci da budu i deset puta gori, takve smo zaslužili. Kad pukne po šavu, onda to izgleda ovako. Nije izgubljeno ništa, imamo vremena za reakciju i na nama je da reagujemo bolje. Sada je svaka utakmica do kraja ključna – zaključio je Ukić.

Hrvatska mora da pobijedi Tunis kako bi se plasirala u polufinale turnira.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Booth builder Bangkok
Back to top button