FUDBAL

Enrike: Švajcarci ozbiljan tim, fizički smo spremni

Luis Enrike, selektor Španije, ističe da će njegov tim imati izuzetno težak zadatak u četvtfinalu Evropskog prvenstva protiv Švajcarske u Sankt Peterburgu.

– Znam da su svi očekivali sudar nas i Francuza. Međutim, Švajcarci su zasluženo prošli i potpuno smo fokusirani na duel sa njima. Radi se o veoma ozbiljnom timu, koji nema velika imena, ali su kao grupa veoma jaki – rekao je Enrike.

Dvije reprezentacije su bile u istoj grupi u Ligi nacija i odmjerili su snage krajem prošle godine. Španija je slavila 1:0 u Madridu, dok je u Bazelu bilo 1:1.

– To je prednost, jer se dobro poznajemo. Znam da su odlični u presingu, veoma su opasni u kontri, što se vidjelo i protiv Francuza. Godinama su u evropskom vrhu, moramo baš dobro da se spremimo – kaže Enrike.

U duelu osmine finala Španija je igrala produžetak protiv Hrvatske. Enrike ističe da ga ne brine što su njegovi igrači imali dodatnih 30 minuta na terenu.

– To nas uopšte ne pogađa. Imam sjajnu grupu od 24 fudbalera, koji su fizički besprekorno spremni. Ko god da izađe na teren, biće spreman da pruži maksimum – izjavio je selektor Španije.

Duel između Španije i Švajcarske počinje u 18 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button