GRAND SLAMTENIS

Federer dijeli lekcije, kraj za Zvereva

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je savladao Italijana Sonega u tri seta sa 7:5, 6:4, 6:2.

Kako turnir odmiče, čini se da Federer sve lakše dolazi do pobjeda. Protiv Sonega doduše u prvom setu vodila se velika borba. Čak je uspio da vrati brejk u trenutku kada je Federer servirao za set i izjednačio na 5:5. Međutim, prelomni momenat meča dogodio se u narednom gemu. Federer je imao prednost na servis Sonega, kada je pala kiša i došlo do prekida. Kada se navukao krov i nastavio meč Federer je odmah osvojio poen i uzeo brejk, koji mu je u konačnici donio prvi set. Ostataj meča bio je rutina za Švajcarca koji je godinu isplanirao na način da na Vimbldonu napravi najbolji rezultat. Za sada gura odlično, a rival će mu biti pobjednik Meča Humbert Hurkač – Danil Medvedev koji je prekinut pri rezultatu 2:1 za Rusa i biće nastavljen sutra.

Malo iznenađenje priredio je Feliks Ože Alijasim koji je eliminisao Aleksandera Zvereva sa 6:4, 7:6, 3:6, 3:6, 6:4. Ovo je prvo grend slem četvrtfinale za kanadsku nadu, dok je Zverev još jednom pokazao da nije sastavljen od šampionskog materijala. Alijasim će u četvrtfinalu igrati sa Mateom Beretinijem.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button