GRAND SLAMTENIS

Beretini: Nikad bolje nisam igrao

Italijanski teniser Mateo Beretini nalazi se u odličnoj formi i već je ostvario najbolji plasman na Vimbldonu u karijeri – četvrtfinale. Teniser sa prebivalištem u Monte Karlu izjavio je da je veoma zadovoljan načinom na koji nastupa u „Ol Ingland Klabu“.

Beretini će od 16 časova u srijedu igrati meč četvrtfinala protiv Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima.

 – Mislim da do sada nisam utrošio previše energije – većinu svojih mečeva sam dobio u tri seta. Osjećam se veoma dobro i samouvjeren sam ako meč bude trajao dugo. Igram najbolji tenis u svojoj karijeri -izjavio je 25-godišnji Mateo Beretini.

– Kada sam igrao na Vimbldonu prije dvije godine sve mi je bilo nekako novo. Od tada sam stigao do četvrtfinala na Rolan Garosu, a sada sam i u Londonu među najboljom osmoricom. Turnir za mene još nije završen, radujem se tome da ostvarim još bolji rezultat – rekao je deveti igrač svijeta.

Ukoliko savlada mladog Kanađanina, Beretini će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Rodžer Federer – Hubert Hurkač.

Beretini ima priliku da plasmanom u polufinale izjednači najbolji rezultat na nekom od grend slem turnira – 2019. godine igrao je polufinale US opena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Fryd extracts
Back to top button