FUDBAL

Bonuči: Bilo je nevjerovatno; Donaruma: Znao sam

Kapiten Italije Leonardo Bonuči, golman Đanluiđi Donaruma i igrač utakmice Federiko Kijeza bili su zadovoljni poslije plasmana u finale.

Italija je odigrala sa Španijom 1:1 u regularnom dijelu i produžecima i prošla je na kraju na penale.

Fudbaleri Italije dali su odmjerene izjave.

– Bio sam miran prije nego što su počeli penali jer sam znao da mogu da pomognem ekipi. Želim da zahvalim svima. Na korak smo od ostvarenja sna. Španija je veoma jaka, bili su dobri, ali mi smo hrabri i nikada ne odustajemo. Napravili su nam mnogo problema, ali mislim da smo zaslužili da odemo u finale. Ne želim da pričam sada o finalu. Želim samo da uživam – rekao je golman Italije Đanluiđi Donaruma.

Kapiten Leonardo Bonuči je bio takođe zadovoljan.

– Bilo je nevjerovatno. Teška utakmica, svaka čast Španiji. Bili su odlični i nije mi teško da priznam. Niko nije psihički jači od nas. Bio sam siguran da ću dati penal. Samo onaj ko ne šutira neće promašiti. Nismo znali ko će šutirati jer su svi hteli da šutiraju – rekao je Bonuči.

Igrač utakmice je Federiko Kijeza.

– Ne mogu da opišem kako se osjećam. Bio je težak meč, Španija je bila dobra, ali mi smo u finalu. Vraćamo se ovdje za četiri dana i vidjećemo šta će biti. Što se utakmice tiče, čak i kada smo promašili prvi penal, znali smo da ćemo pobijediti – rekao je Kijeza.

Italija će u finalu 11. jula igrati protiv boljeg iz meča Engleska – Danska.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button