ATLETIKA

Sokočanka Sara Lučić nije ušla u finale Evropskog prventsva

Sokočanka Sara Lučić nije ušla u finale na takmčenju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Talinu u Estoniji, ali je postigla solidan rezultat u veoma jakoj konkurenciji, rekao je Srni trener Atletskog kluba “Glasinac” sa Sokoca Neđo Đurović.

Đurović je ocijenio da je Lučićeva nastupila jutros oko 9.00 časova po vremenu u Talinu, ali se nije uspjela adaptirati, što je djelimično uticalo na njen rezultat jer, kako kaže, uvijek trenira u popodnevnim časovima.

Prema njegovim riječima, Lučićeva je nastupila u veoma jakoj konkurenciji među dvadesetak takmičarki koje su već nastupale na velikim takmičenjima i ostvarivale velike rezutate.

“Lučićeva je skočila 173, a potom rušila tri puta visinu 178 centimetara, tako da nije prošla dalje, ali je za naš klub i atletiku Srpske i BiH važno da je ispunila normu i nastupila na evropskom takmičenju”, istakao je Đurović.

Sara Lučić, član Atletskog kluba “Glasinac” i reprezentativka i šampionka Republike Srpske i BiH u skoku uvis, nastupila je jutros na Evropskom prvenstvu u atletici do 23. godine, koje se održava do nedjelje, 11. jula, u Estoniji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button