GRAND SLAMTENIS

Prije tačno 20 godina: Ivaniševićeva vimbldonska bajka VIDEO

Danas je veliki jubilej, Goran Ivanišević osvojio je Vimbldon prije dvadeset godina, pobjedom nad Patrikom Rafterom u finalu sa 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7.

Tako je napravljena jedna od najvećih senzacija u istoriji tenisa.

Ivanišević, koji je prethodno bio trostruki vicešampion Vimbldona, te 2001. godine u turnir je ušao sa specijalnom pozivnicom, bio je 125. na ATP listi.

Na putu do titule pobijedio je Fredrika Jonsona, Karlosa Moju, Endija Rodika, Marata Safina, kao i i Grega Rusedskog, da bi u polufinalu odigrao spektakularan duel sa Timom Henmanom. Kako je i Ivanišević više puta isticao, kiša ga je spasla i pobijedio je 7:5, 6:7, 0:6, 7:6, 6:3.

Zatim, epsko finale sa Rafterom, i duel koji je Ivanišević završio sa suzama u očima.

– Ovo je tako divno, dodirnuti ovaj trofej. Nije me briga hoću li dobiti ijedan više meč u životu. To je to, ovo je kraj svijeta. Ovo sam čekao cijelog života. Uvijek sam bio drugi. Ljudi me poštuju, ali biti drugi nije dovoljno dobro. Napokon sam šampion Vimbldona, snovi su mi se ostvarili – rekao je tada Ivanišević.

Zeca je u rodnom Splitu dočekalo više od 150.000 ljudi, bio je to najveći uspjeh u njegovoj karijeri i nagrada za tri izgubljena finala – 1992. od Agasija, i 1994. i 1998. od Samprasa.

Tačno dvadeset godina kasnije, Ivanišević će opet biti na Centralnom stadionu Vimbldona, ovoga puta u ulozi trenera Novaka Đokovića, koji igra polufinalni meč sa Denisom Šapovalovom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button