GRAND SLAMTENIS

Đoković: Izvinite, mnogo pričam

Novak Đoković je pobijedio Denisa Šapovalova i plasirao se u finale Vimbldona.

On će se sa Mateom Beretinijem boriti za šesti trofej prestižnog londonskog turnira.

Poslije velike pobjede na dan kada je Ivanišević postao šampion Vimbldona imao je šta da kaže:

– Rezultat ne prikazuje realan tok meča, on je sjajno servirao i bolje igrao u prvom i dobrom delu drugog seta. Imao je sjajne šanse i hteo bih da mu još jednom aplaudirate za sve što je danas uradio. Ovo je bilo njegovo prvo polufinale Grend Slema i videli ste da je bio veoma emotivan, a videćete ga sigurno u završnici u budućnosti jer je izvandredan igrač – rekao je Đoković.

Prvi igrač svijeta i branilac titule se borio kao lav danas:

– Pa da. Toliko puta sam rekao i ponoviću sada da je ovo moj omiljeni turnir i moj omiljeni teren nema povlačenja, kada izađeš na teren o kom si sanjao kao dečak moraš da daš maksimum. Na svakom meču i onda da vidiš šta će biti. Odustajanje nikada nije bila opcija.

Statistika je ponovo bila na meniju. Njegovo 30. Grend Slem finale uz ogroman aplauz publike i 7. finale Vimbldona:

– U ovoj fazi moje karijere, Grend Slemovi su mi sve. Bio sam privilegovan da ispisujem istoriju sporta koji volim i ispunjava mi srce svaki put kada čujem da se nešto istorijski dešava i kada je ulog veliki i moram da budem uravnotežen i da za mene postoji samo onaj naredni meč i da ne razmišljam ni o čemu drugom. Izlazak na teren u GS finalu je zaista nešto posebno. Izvinite, mnogo pričam – rekao je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button