GRAND SLAMTENIS

Šapovalov o Đokoviću: Ne hvale ga koliko zaslužuje

Denis Šapovalov je bio razočaran poslije poraza u polufinalu Vimbldona od Novaka Đokovića.

Tri tijesna seta, Novak je osvajao najvažnije poene, velika škola za 22-godišnjeg tenisera.

On kaže da je presudilo Novakovo iskustvo u ovakvim mečevima.

– Imao sam šanse u svakom setu. Išlo je danas sve u njegovu korist. On je prvi na svijetu, tako je s razlogom. Odigrao je mnogo ovakvih mečeva. Ima mnogo više iskustva. Igrao je bolje, možda je imao i više sreće, svakako više od mene u tim važnim momentima i to je to. Imao sam mnogo šansi, diktirao sam svoju igru, osjetio je to. Uradio sam sve, ali nije me htjelo. Imao sam mnogo brejk lopti, ali jednostavno, nije mi išlo – kaže Kanađanin.

Otkrio je i da ga je Novak utješio poslije meča u svlačionici rekavši “da će njegovo vrijeme tek doći”.

– Bio bih srećan da mi bude mentor jer bi to značilo da prestaje da igra – nasmijao se Denis i potom dodao.

– On je nevjerovatan momak. Mislim da ga ne hvale dovoljno koliko zaslužuje. Došao je do mene u svlačionici, rekao mi par riječi. Meni to mnogo znači. Stvarno nije morao. Rekao mi je da zna kako mi je teško sada i da će sve doći na svoje mjesto za mene. Meni je to super, kada stiže od nekog kao što je on. Kao što sam rekao, nije morao da uradi to. To samo pokazuje kakav je kao osoba. Bilo je to jako lijepo čuti od njega.

On je rekao i da vjeruje da Beretini ima svoje šanse u finalu protiv Novaka.

– Mislim da Mateo ima šanse. Osjećao sam da sam uspijevao da nadigram Novaka tokom vijećeg dela meča. Mateo izgleda veoma solidno sa osnovne linije i vidio sam to i danas, kao i u meču sa Feliksom. Igra mnogo slajs. Biće nezgodno Novaku. Sa servisom koji ima, može da napravi po koji brejk, može da bude nekoliko taj-brejkova. Biće Novaku stvarno teško da ga slomi. Ako bude servirao kao danas, biće jako teško poremetiti ga. Opet, Novak sjajno vraća. Predobar je. Ipak, mislim da Mateo ima šanse. Da li će biti bitka? Hoće. Biće super teško. Uvijek imate šansu, kao što sam rekao i ja pred meč sa Novakom, isto važi i za Matea – zaključio je Šapovalov.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Liberty Caps mushroom
Back to top button