FUDBAL

KONAČNO MESI Argentina uzela trofej na “Marakani”

Fudbaleri Argentina su šampioni Južne Amerike. U najvećem derbiju reprezentativnog fudbala savladali su u finalu Kopa Amerike Brazil na čuvenoj „Marakani“ sa 1:0, golom Anhela Di Marije u 21. minutu.

Tako je i Lionel Mesi, po mnogima najbolji fudbaler u istoriji, konačno osvojio veliki trofej sa nacionalnim timom. U karijeri je pokupio sva moguća klupska i individualna priznanja u dresu Barselone, a sada se, poslije mnogo razočarenja, može pohvali i naslovom šampiona kontinenta sa reprezentacijom.

Meč nije riješio on nego Anhel Di Marija u 21. minutu. De Paul je uputio pas prema ofanzivcu PSŽ-a, očajno je reagovao defanzivac Brazila Lodi kome je lopta prešla preko noge, a D i Marija je potom majstorski lobovao Edersona. U nastavku su se Argentinci povukli i čekali šansu iz kontranapada, dok je Brazil predvođen Nejmarom sve sile usmjerio ka golu najvećeg rivala. U 52. minutu prvo je poništen pogodak Rišarlišona zbog ofsajda, a samo dva minuta kasnije isti igrač je imao sjajno priliku, ali golman Martinez je nevjerovatnom intervencijom odbranio svoju mrežu.

U finišu su domaći krenuli na sve ili ništa, a Argentina je strpljivo čekala priliku. Mesi je imao veliku šansu na dodavanje De Paula, ali se spetaljao u završnici. Ipak, kada je sudija svirao kraj, svi igrači „gaučosa“ potrčali su u zagrljaj svom kapitenu kome je sada pao veliki kamen sa srca.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: healing music
Back to top button