ATLETIKA

Modriča u znaku ulične trke: Slavili Mitrović i Cvijanovićeva

Atletičar iz Beograda Milan Mitrović apsolutni je pobjednik Treće međunarodne “Ulične trke Modriča 2021”, na kojoj je učestvovalo 200 atletičara iz Srbije, Rusije, Bjelorusije, Hrvatske i BiH.
U konkurenciji atletičarki slavulnje Biljana Cvijanović iz Doboja.
Drugo i treće mjesto u konkurenciji atletičara pripalo je braći Mlađanu i Srđanu Samardžić iz Brčkog, dok su kod atletičarki postolje popunile trostruka učesnica Olimpijskih igara, pobjednica prethodne dvije modričke trke Lusija Kimani, te Sonja Sobo iz Hrvatske.
Najstariji učesnik, koji je završio trku, bio je 74-godišnji Banjalučanin Milenko Grujić, dok je desetogodišnja Modričanka Lara Gajić najmlaći učesnik glavne trke.
Glavnoj trci, na 10 kilometara, ulicama Modriče, čiji su start i cilj bili na Trgu Dr Milana Jelića, prethodile su “Tropik dječije trke” za koje se prijavilo 200 učesnika u sedam uzrasnih kategorija.
Trka, čiji je organizator Udruženje građana Atletsko-rekreativni klub Modriča, realizuje se pod pokroviteljstvom opštine Modriča i uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.
Pehare, medalje i novčane nagrade najbolje plasiranim atletičarima uručio je pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Mario Đuran.

– Sportisti i građani su se uželjeli manifestacija, što se vidjelo i u Modriči po broju takmičara i publici koja je pratila ovu međunarodnu trku – rekao je Đuran.
Predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba Modriča Danilo Vasiljević izrazio je zadovoljstvo odzivom učesnika, brojem građana koji su pratili trke, kao i postignutim rezultatima.
Vasiljević je rekao da su prethodne trke realizovane 2018. i 2019. godine, a da prošle godine, zbog epidemije virusa korona trka nije održana.
Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović rekao je da je i ove godine trka uvrštena u program obilježavanja Vidovdana, Dana opštine Modriča, a njen cilj je promocija ovog sporta i opštine.

– Modriča po uličnoj trci postaje preopznatiljava sportska sredina u Repubulci Srpskoj i okruženju, čime zaslužuje veću pažnju loklane urpave u narednom periodu – rekao je Radulović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button