NEKATEGORISANO

SVE JE GOTOVO Jedan, jedini, najveći – NOVAK ĐOKOVIĆ

Novak Đoković je savladao Matea Beretinija u finalu Vimbldona i osvojio 20. grend slem titulu u karijeri 3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:3) poslije tri časa i 22 minuta borbe iskoristivši treću meč loptu!

Srpski teniser na taj način se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju najvećih titula, a kako igra i kakvoj su formi rivali, te činjenicu da se još nije pojavio mlađi momak koji u kontinuitetu može da ga ugrozi, malo je vjerovati da će se zaustaviti na ovih 20 titula. Ali o tome malo kasnije.

Finale protiv debitanta Beretinija nije bilo nimalo lako iako se tako činilo poslije nekoliko uvodnih gemova. Đoković je poveo sa 5:2, ali je Italijan odgovorio snažno kada se pribrao i navikao na okruženje. Odigrao je odlično u taj brejku i riješio set u svoju korist.

Međutim, Đoković se mnogo puta u karijeri izvlačio iz daleko većih nevolja. Ponovo je poveo sa 5:2, Beretini je vratio jedan brejk, ali je Novak izjednačio.

Treći set je priča za sebe. Osim šačice srpskih navijača gotovo svi ostali gledaoci na tribinama Centralnog terena navijali su za rivala. U jednom trenutku prešli su granicu lijepog ukusa, ali ih je Đoković onda izazvao da budu još glasniji, kiselo se nasmijao i sebi u glavi obećao da će ih po šesti put natjerati da mu aplaudiraju po završetku finala. I tako je bilo, riješio je treći dio igre u svoju korist.

Beretini s enije predo ni u četvrtom, zaprijetio je na 3:2, ali se Đoković još jedmnom izvukao, odmah potom napravio brejk i više nije bilo bojazni da neće otići do samog kraja.

Ovo je srpskom asu treći grend slem trofej u sezoni, pa će na US openu imati priliku da kompletira „zlatni slem“ što nikada nikom u muškoj konkurenciji nije pošlo za rukom od kada se računa open era. Đoković je uradio mnogo toga što niko do sada nikada nije, pa nema razloga da se ne nadamo daljim pomjeranjima granica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button