GRAND SLAMTENIS

Đoković: Neću se zaustaviti

Red svađe, red ovacija, tako bi se mogao opisati odnos Novaka Đokovića i londonske publike. Prilikom pozdravnog govora dobio je veliki aplauz, a onda je rekao volim vas puno.

Zatim se obratio rivalu Mateu Beretiniju navodeći da je imao izuzetan turnir.

– Znam da nije najbolji utisak izgubiti finale, ali kao što si sam rekao mislim da te čeka velika karijera. Imaš pravi italijanski čekić u rukama osjetio sam ga na svojoj koži – rekao je Đoković.

Pobjeđivati na ovom turniru je toliko posebno, dodao je.

– Kada sam imao sedam godina napravio sam vimbldonski trofej u svojoj sobi, a sada imam šest pravih. Neverovatno – rekao je.

Sada je izjednačen sa Rodžerom i Rafom, šta to znači?

– Znači da niko od nas neće stati (smijeh). Oni su legende ovog sporta i dva najvažnija igrača koja sam ikada susreo u karijeri. Oni su razlog zašto sam sada ovde, zašto sam napredovao, mentalno, fizički, taktički. Kada sam ušao među deset najboljih gubio sam neke važne mečeve od njih, ali onda se nešto promenilo. Nadam se da se neću zaustaviti ovde – rekao je Đoković.

Ovo mu je treći grend slem trofej u sezoni, pa ima šansu da postane prvi tensier u open eri koji je kompletirao kalendarski slem.

– Pokušaću da uzmem kalendarski grend slem. U velikoj sam formi, igram najbolji tenis na velikim turnirima i to je najveća privilegija koju sada imam. Mom timu, prijateljima i porodici, naročito supruzi, deci, braći i roditeljima veliko hvala, volim vas ljudi što žrtvujete svoje vreme i energiju za mene – naglasio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button