GRAND SLAMTENIS

“Biću iznenađen ako Novak ne dođe do 25 slemova”

Trostruki šampion Vimbldona, Džon Mekinro, kaže da je za Novaka Đokovića samo nebo granica.

Novak je u nedjelju po šesti put trijumfovao na vimbldonskim terenima, osvojio je 20. grend slem titulu i izjednačio se po tome sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Mekinro sada smatra da će biti iznenađen ako Đoković ne osvoji 25 grend slem trofeja.

– Đoković igra bolje nego ikada. Vjerujem da će poslije ovoga osvojiti bar još četiri ili pet titula, što prije svega zavisi od toga koliko će biti zdrav. Biću iznenađen ako ne dođe do te brojke od 25 – kaže Mekinro.

Novak ima jedinstvenu priliku ne samo za kalendarski Grend slem, već i Zlatni slem, nešto što je u svijetu tenisa uspjela samo Njemica Štefi Graf 1988. Novak je rekao da će sebi dati vremena da odluči da li će putovati u Tokio na Olimpijske igre.

– Novak je sebe gurnuo daleko ispred svih ostalih u smislu sposobnosti da prigrli sve što radi, u smislu kreiranja istorije, prije svega po sposobnosti da sve to uradi pod ogromnim stresom. Pokušavate da oborite rekorde, tu mora da ste pod velikim pritiskom. Ipak, on je u stanju da igra najbolji tenis u toj poziciji. Očekujete da on i Rafa i Rodžer nastave još nekoliko godina, sve dok neko ne iskorači i shvati koliko su oni veliki – dodao je američki stručnjak.

Mnogo se priča o tome ko je GOAT svjetskog tenisa. I sam Novak je poslije pobjede nad Beretinijem rekao kako vjeruje da je najbolji, ali da je na drugima da ocjenjuju ko je najbolji svih vremena.

– To je neverovatno jer i u ostalim sportovima imate tu debatu. Lionel Mesi ili Maradona? Majkl Džordan ili Lebron Džejms? Rijetkost je kada imate tri momka koji igraju istovremeno i teško je reći da oni nisu najbolja trojka ikada. To se ne bazira samo na broju grend slem titula, što je očigledno velika stvar, već na svemu što rade. To je zadivljujuće.

Bivši broj jedan svjetskog tenisa dodao je i sljedeće.

– Završiti godinu kao prvi je važno, ali ljudi vole da govore o rekordima u svim sportovima, ne samo tenisu. Ima toliko da se priča kada je riječ o ovoj trojci. Da mi je neko u vrijeme kada sam ja igrao rekao da neće biti samo jedan momak sa 20 slemova, već tri, rekao bih mu isto što sam rekao i onom sudiji 1981. godine, ‘mora da se šalite’ – zaključio je Mekinro.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: dubbele of enkele plooi
Back to top button