FUDBAL

Donaruma: Svi znate odakle smo krenuli

Golman Italije i najbolji igrač Evropskog fudbalskog prvenstva Đanluiđi Donaruma rekao je da se njegova ekipa nije predavala i da je zaslužila trofej.

Fudbalska reprezentacija Italije postala je u nedjelju šampion Evrope, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Londonu poslije izvođenja jedanaesteraca pobijedila Englesku sa 3:2.

– Uradili smo nešto fantastično. Nismo se predali ni milimetar. Svi znate odakle smo krenuli. Sjajan smo tim i zaslužili smo ovaj uspjeh – rekao je Donaruma.

Nakon regularnog dijela i produžetaka bilo 1:1, a potom je Donaruma u penal seriji odbranio prvo udarac Džejdona Sanča i na kraju i šut Bukaju Saki i donio titulu svom timu.

– Mi nisamo ekipa koja odustaje. Nije bilo lako, ali bili smo sjajni. Dominirali smo većim dijelom utakmice i zaslužujemo sve ovo – rekao je Donaruma.

Kapiten Italije Đorđo Kjelini istakao je da je osvajanje titule šampiona Evrope ostvarenje sna.

– Bila je teška utakmica koju smo započeli na najgori mogući način. Navijači, stadion, dali su energiju Engleskoj, ali bili smo mirni i od 15. minuta smo počeli da vodimo meč. Pronašli smo prave pasove, kontrolisali smo igru i to je bio način za pobjedu. Ovo je ostvarenje sna. Više smo nego srećni – rekao je Kjelini.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

5 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
  2. Povratni ping: uniccv
  3. Povratni ping: 호두코믹스
  4. Povratni ping: automation testing
Back to top button