GRAND SLAMTENIS

Italijani o Novaku “Nepobjediv je, što su više protiv njega on je jači”

Italijanski komentatori su tokom čitavog meča Beretinija i Noleta na vrlo elegantan i korektan način navijali za prvog Italijana koji je dospio u finale Vimbldona poslije 144 godine pišući novo poglavlje istorije italijanskog tenisa.

On je i prvi koji se, nakon 45 godina tj. Panate na Rolan Garosu 1976. plasirao u finale u petak 9. jula možda i ne slučajno, jer je baš tog dana bio i Andrianov 71. rođendan.

San koji nije mogao ni da nasluti da može da se ostvari ali koji dvadesetpetogodišnji Italijan nastavlja da sanja. Publika i komentatori su mu oprostili poraz u finalu Vimbldona rekavši da ne može da se zaboravi protiv koga je igrao jer ipak je Novak broj jedan u svijetu.

Italijanski komentatori su rekli i da je publika uvijek protiv Đokovića ili da je možda elegantnije reći da su uvijek na strani onog ko igra protiv njega, ali da ono što čini nevjerovatnim Noleta jeste ta njegova mentalna snaga kojom prevazilazi neskrivenu antipatiju publike.

Šta više, komentarisali su, njega to kao da čini još jačim. Ti isti komentari mogli su se pročitati na društvenim mrežama gdje su pisali “Pogledajte Đokovića, on je sve jači što je publika sve više na strani protivnika”.

Mediji su i prije nekoliko dana prenijeli Noletove riječi da je 90 odsto publike skoro uvijek protiv njega tako da je on praktično sam na terenu i stadionu.

– Dakle ne igram samo protiv protivnika već i protiv publike koja me stalno provocira – izjavio je Novak.

Jedan italijanski dnevni list je napisao tekst pod naslovom:

“Vimbldon – Đoković je nepjobediv, Beretini se klanja najjačem od svih – u kojem za Đokovića kažu da je pokazao svu svoju klasu, energiju i mentalnu snagu osvojivši 20. titulu na grend slemovima, šestu na travi “All England Club-a” u Londonu.

Nakon što je bacio majicu i patike publici, Nole je poklonio reket djevojčici baš kako je to učinio i na Rolan Garosu dečaku koji ga je svo vrijeme bodrio.

Italijanski komentatori su izjavili da Đoković ovako može da igra bar još dvije godine i da možemo svašta da očekujemo od ovog ”čovjeka sa druge planete”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button