GRAND SLAMTENIS

Mala Kineskinja kojoj je Novak poklonio reket ima srpsko ime

Ne samo da je najveći teniser svih vremena, Novak Đoković je i veliki čovjek, a to se vidi iznova i iznova i na velikim finalima koje igra.

Novak je poslije osvajanja Rolan Garosa oduševio jednog mališana iz Meksika, kada mu je poklonio reket zbog čega je klinja “odlijepio od sreće”, a sada je nešto slično uradio i nakon što je po šesti put osvojio Vimbldon.

Ovoga puta je Novak poklonio reket devojčici koja ga je bodrila s tribina i koja je bila tik uz teren sa transparentom koji mu je očigledno privukao pažnju.

Na njemu su bile ispisane reči “Broj 1, nevjerovatan, istorijski, ambiciozan, atraktivan”.

Nakon što je Novak završio meč, prišao je devojčici i poklonio joj reket. Dječja sreća je ponovo zabilježena od strane reportera, najprije dok djevojčica dobija reket, a kasnije i kada plače od sreće u zagrljaju svog oca.

Britanski “Telegraf” uspio je da dođe do porodice djevojčice, pa je razgovarao sa njenom majkom Kris, koja je otkrila detalje o maloj devojčici koja ima i srpsko ime – zove se Ivanka Li.

– Ivanka je oduševljena. Razgovarali smo telefonom i pitala me je “Šta se dogodilo, da li je ovo pravi reket?” Ja sam za to vreme šetala psa sa petogodišnjim sinom, pošto on zbog godina nije mogao da uđe na tribine. Voljela bih da smo svi bili zajedno – rekla je njena mama i nastavila:

– Ivanka igra tenis i zaista mnogo radi. Poboljšala se prilično u posljednja tri mjeseca. To je bio prvi put da je moja ćerka bila na finalu Vimbldona. Voljela bih da joj reket donese sreću kako bi ona jednog dana mogla da bude na Vimbldonu. Ona apsolutno voli tenis, gleda svaki meč sa mnom – rekla je Ivankina mama.

Kako se dogodilo da ova mala djevojčica ponese srpsko ime još uvijek je misterije, ali nadamo se da ćemo i to brzo saznati.

Srpskainfo.com

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button