GRAND SLAMTENIS

Nadal: US open prilika da se Đoković odvoji

Nekadašnji trener Rafaela Nadala, a aktuelni Feliksa Ožije Aliasima, Toni Nadal, smatra da je Novak Đoković glavni favorit da karijeru završi sa najviše grend slem titula, kada je u pitanju trka “velike trojke”.

Đoković je osvajanjem šestog Vimbldona stigao do 20. velikog pehara i tako se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Nadal smatra da je Novak uvijek korak ispred “NextGen“ igrača, ali i da već na US openu može da se osamostali na vrhu liste po broju osvojenih titula.

– Mislim da Đokovićev nivo nije veći kao 2011. ili 2015. godine, ali se pokazalo da je uvijek jedan korak ispred nove generacije igrača. Pobijedio je trojicu nadolazećih tenisera na posljednja tri grend slema i ova pobjeda na Vimbldonu je nešto drugo. Čini se da je Đoković u ovom trenutku igrač koji je favorit da se proglasi pobjednikom u trci za najviše osvojenih GS. Za mjesec i po dana igraće se US open i tamo će imati prvu priliku da napreduje na listi. Tačno je i da će se Rafa boriti, nikad nisam izgubio vjeru u njega – rekao je Toni Nadal.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Dnabet
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button