GRAND SLAMTENIS

Njemački mediji: Istorijska pobjeda čovjeka iz srpskih brda

Istorijski trijumf Novaka Ðokovića na Vimbldonu za ukupno 20. gren slem titulu u karijeri, tema je i njemačkih medija.

Kako prenosi Dojče vele u svom pregledu, njemački mediji uglavnom ističu istorijsko izjednačenje u broju osvojenih gren slemova – po 20 za svakog iz “velike trojke” koju sačinjavaju Ðoković, Federer i Nadal.

Dnevni list Frankfurter algemajne cajtung (FAZ) donio je tekst svoje dopisnice iz Londona Doris Henkel, u kojem se između ostalog kaže da je “nemoguće zaustaviti srpskog teniskog profesionalca.”

Autorka navodi da je vremešni član britanske kraljevske kuće, Princ Edvarad koji nosi i titulu vojvode od Kenta, na ovom turniru posljednji put zadužen za uručivanje pobjedničkog pehara, ali da je do sada trofej predavao u ruke mnogih istorijskih veličina.

– Od Roda Levera, Bjerna Borga, Pita Samprasa preko Rodžera Federera i Rafaela Nadala do onog čoveka iz srpskih brda koji je 11. jula ispisao nove stranice istorije.

Sportski list Kiker donosi naslov “Uspjelo mu je! Ðoković u Vimbldonu ostvario svoj veliki san”.

Švajcarski portal Watson konstatuje da se “na kraju sve završilo kao što je to često bio slučaj prethodnih godina”.

– Kada je važno, Ðokovića praktično ne možete pobijediti. Od njegove kratke krize 2017. on je osvojio osam grend slemova (jedini poraz pretrpio je od Nadala prošle godine u finalu Rolan Garosa) i time je na vječnoj listi najboljih sustigao do sada vodeće Federera i Nadala.

Javni servis Bavarski radio (BR) je na svom portalu vijesti ostavio je zapis o Ðokovićevoj pobjedi u kojem se ističe “istorijska pobeda” srpskog teniskog asa.

– Srbin Novak Ðoković je pobijedio na teniskom turniru u Vimbldonu i time proslavio istorijski trijumf. Poslije Roda Levera, koji je to uradio prije više od 50 godina, on je prvi igrač kojem je pošlo za rukom da pobijedi na prva tri grend slema u godini.

Dnevni list Zidojče cajtung donosi tekst pod naslovom “The Big One”.

“Era jednog čoveka: Novak Ðoković pobijedio je i u Vimbldonu na način koji se ne može oponašati, pa se sada nada još jednom uspjehu. Na Otvorenom prvenstvu Amerike Srbin bi stvarno mogao da osvoji sezonski grend slem – navodi se u izveštaju Dojče velea.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button