FUDBAL

Sautgejt: Novi ugovor? Moram prvo da se odmorim

Selektor Engleske Garet Sautgejt izjavio je da bi volio da vodi reprezentaciju na predstojećem Svjetskom prvenstvu, ali i da trenutno ne može da priča o novom ugovoru.

Čelnici Fudbalske asocijacije (FA) nedavno su poručili da žele da nastave saradnju sa Sautgejtom do 2024. godine.

– Mislim da sada nije pravo vrijeme da mislimo o tome. Moramo da se kvalifikujemo za Svjetsko prvenstvo. A prije toga treba dobro da razmislim o svemu što se dogodilo na Evru. Takođe, potreban mi je odmor – rekao je Sautgejt dan po okončanju kontinentalnog šampionata.

– Vođenje reprezentacije na ovakvim turnirima uzima danak. Ne želim da se obavežem na bilo šta duže nego što bi trebalo. Nije reč o finansijama. Mogu da kažem da bih želio da vodim tim u Kataru.

Poslije poraza u finalu od Italije, Bukajo Saka, Markus Rašford i Džejdon Sančo, igrači koji su promašili penale, našli su se na meti žestokih rasističkih uvreda.

– To je neoprostivo. Neke uvrede su iz inostranstva, a neke iz naše države. Zalagali smo se za zajedništvo i nacionalni tim treba da predstavlja sve.

‘Gordi albion’ je poveo u drugom minutu finalnog meča. Ipak, Azuri su izjednačili u drugom poluvremenu. Igrali su se produžeci u kojima nije bilo golova i na kraju su odlučivali penali.

– Kao trener uvijek učite. Sada mogu da kažem da sam učestvovao u nekim najvažnijim mečevima u svijetu fudbala. Pogledaću još jednom finalnu utakmicu, pa ću onda dati konačni sud. Mnogo toga se dogodilo. Veoma je teško poslije ovakvog poraza. Dali smo sve i sada smo emotivno iscrpljeni. Ali činjenica da smo pokazali kontinuitet, da smo poslije polufinala Svjetskog kupa igrali finale Evropskog prvenstva, znak je da idemo u pravom smjeru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 예능 다시보기
Back to top button