KOŠARKA

Basketaši otputovali u Japan na pripremni kamp pred OI

Muška reprezentacija Srbije u basketu otputovala je jutros u Japan, u grad Karatsu, gdje će obaviti pripremni kamp i pokušati da se što bolje privikne na vremensku razliku i klimatske uslove pred početak Olimpijskih igara.

U avionu koji je rano jutros poletio sa beogradskog aerodroma našli su se selektor Goran Vojkić i igrači Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, i rezerve Marko Savić i Stefan Kojić, dok će se Dušan Domović-Bulut saigračima pridružiti naknadno.

Dejan Majstorović istakao je da je iza cijele ekipe ostao kvalitetno odrađen pripremni period i da bi u Karatsuu forma trebalo da se dovede u optimalno stanje pred početak Olimpijskih igara.

– Putujemo u dobroj atmosferi, ali i dobroj formi. Očekujemo da u Karatsuu nastavimo sa kvalitetnim radom i da se još bolje uigramo za nastup na Olimpijskim igrama, koji svi željno iščekujemo. Ovo je momenat koji smo čekali dugo vremena i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate – rekao je Majstorović za sajt OKS.

Selektor Goran Vojkić, koji će predvoditi reprezentaciju na istorijskom prvom nastupu na Olimpijskim igrama, ističe da su svi igrači spremni za nastup na najvećoj sceni.

– U aprilu smo počeli završne pripreme za nastup na Olimpijskim igrama i pripremni kamp obavićemo u gradu Karatsuu, gde nas očekuju sjajni uslovi i domaćini. Izuzetan posao je urađen tokom trenažnog procesa, što je zasluga celog stručnog štaba 3×3 reprezentacije. Tokom pripremnog kampa nas očekuje aklimatizacija, treninzi i utakmica koju ćemo odigrati protiv reprezentacije Japana. Dugujemo ogromnu zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije i Košarkaškom savezu Srbije za uslove koje smo imali tokom priprema i nadam se da ćemo se kao ekipa odužiti svima rezultatom koji se očekuje od nas – istakao je Vojkić.

Prvi meč u grupnoj fazi takmičenja basketaše očekuje 24. jula, a protivnik će biti selekcija Kine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 666클래스
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button