TENIS

Danas završnica kvalifikacija i početak mečeva glavnog turnira na Doboj Openu

U Doboju se danas igraju posljednji mečevi za kvalifikacije i prvi susreti glavnog dijela teniskog ITF fjučers turnira “Doboj open 2021”, čiji je nagradni fond 15.000 dolara.

Direktor turnira Dragan Dragičević rekao je Srni da je danas posljednje treće kolo kvalifikacija i da će se znati kojih osam igrača prolazi u glavni dio turnira.

– U igri su i četiri igrača iz BiH, i to Nemanja Malešević, Vladan Tadić, Danijal Muminović i Dražen Petrović – naveo je Dragičević.

On je dodao da je član dobojskog Teniskog kluba petnaestogodišnji Marko Maksimović zaustavljen u drugom kolu kvalifikacija i da se radi o značajnom rezultatu za dobojski tenis na profesionalnim turnirima.

Dragičević je naveo da danas počinje i dio mečeva prvog kola glavnog turnira, na kojem učestvuju 32 igrača.

– Na glavnom turniru učestvuje osam takmičara iz kvalifikacija, četiri sa pozivnicima organizatora, a preostali po svom rangu – pojasnio je Dragičević.

Nosilac glavne grupe je Zombor Piroš iz Mađarske kao 420. igrač svijeta, dok će kao drugi nosilac BiH predstavljati Aldin Šetkić, koji je 435. na ATP listi.

– Naš najbolji igrač Dobojlija Andrej Nedić sutra igra meč protiv Stefana Milićevića iz Srbije – rekao je Dragičević.

On je naveo da je za subotu, 17. jul, predviđeno finale dubla, a u nedjelju, 18. jula, finale singla.

– Pobjedniku će pripasti 15 ATP bodova, plus dodatna tri ako je do pobjede došao iz kvalifikacija – rekao je Dragičević.

On je istakao da je ovogodišnji, 14. po redu turnir, jedan od najjačih do sada i da se prijavio veliki broj kvalitetnih takmičara, s obzirom na to da su zbog situacije sa virusom korona u svijetu otkazani brojni turniri, a igračima su potrebni ATP bodovi.

Dragičević je rekao da je zadovoljan odzivom na turniru, jer osim takmičara iz zemalja regiona učestvuju i teniseri iz Rusije, Čilea, Kanade, Velike Britanije, Indije, Izraela, Irana.

Dobojski ITF fjučers je na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a u Doboju je, osim rukometnog turnira TV šampiona, jedna od najznačajnijih manifestacija u toku godine.

Australijski teniser Kristofer O’Konel pobjednik je 13. ITF fjučers turnira “Doboj open 2019”.

Generalni sponzor turnira je grad Doboj, a zlatni pokrovitelj Vlada Republike Srpske.  

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button