TENIS

Pilić o tretmanu Zapada prema Novaka: Poludim zbog toga

Prvi teniser svijeta Novak Đoković nikada nije imao status i tretman kao, na primjer, Rodžer Federer.

Pilić se složio se sa tom konstataciju i pokušao da objasni zašto je to tako, prije svega na Zapadu.

On vjeruje da je to zato što dolazi iz male zemlje kakva je Srbija.

– To Hrvati tako vole misliti (da je u pitanju karakter prim. aut). Novak dolazi iz male zemlje, nije imao podršku kakvu su imali, recimo, Nadal ili Federeri zbog svog porijekla, nikad nije dobio pažnju i priznanje kakvo je zaslužio. Poludim kad neko krene negativno da priča o Novakovom karakteru. To je igrač koji se šali, zabavlja, priča viceve, veseli se i uživa – počeo je Pilić za hrvatski “Indeks”.

– Svaka čast Federeru i estetici njegovog stila, ali kad ga gledaš, vidiš nepomično lice Bastera Kitona. Nikad u karijeri nije ništa promijenio. Ako mene pitate, radije ću da gledam igrača koji u sebi ima emociju. Prije nekoliko dana Novak se na Vimbldonu slikao s Pavićem i Mektićem i poslao je poruku kako iz jednog malog podneblja dolaze tri svjetska prvaka u tenisu. Naravno da velesilama poput Engleske, Amerike ili Francuske to smeta i da sve to pokušavaju obezvrijediti – priča Pilić.

Bivši savjetnik u reprezentaciji Srbje, ipak, ističe da je veliki dio javnosti promijenio mišljenje o Đokoviću poslije osvajanja 20. Grend slema, čime se izjednačio sa Federerom i Nadalom.

– Sve je više onih koji će reći da nema sumnje da je Novak najveći ikad. Jedan engleski novinar je nakon posljednjeg Rolan Garosa napisao nevjerovatan tekst o Novaku. Bio je to jedan od najljepših i najemotivnijih tekstova o tenisu koje sam ikad pročitao. Ne tako davno tako nešto nije bilo moguće. Bio je to prvi takav test o Đokoviću u zapadnim medijima. Bio sam igrač i znam da neki igrači imaju više navijača, a neki manje. To je u redu, ali nije u redu da cijeli stadion aplaudira kad Novak napravi dvostruku grešku. Čak i takvi su sad shvatili da je kvalitet na Novakovoj strani.

Pilić smatra da će Đoković osvojiti još nekoliko GS titula i da je to samo pitanje zdravlja srpskog tenisera.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button