TENIS

Đoković iskreno “Olimpijsko iskustvo je najposebniji, istorijski događaj, predstavljaš zemlju”

Novak Đoković je bio jedan od sportista iz delegacije Srbije koji se obratio na zvaničnom predstavljanju zemlje u Tokiju.

Đoković je u Japan došao kao glavni favorit za zlatnu medalju posebno nakon što je ove sezone osvojio tri grend slema.

– Znam da svi od mene očekuju da osvojim zlatnu medalju, volio bih i ja, to nije tajna, sa godinama sam naučio kako da se borim sa pritiskom. Što si stariji, iskusniji si, imaš više mečeva iza sebe, jer si svjestan da si to doživio nekoliko puta. U mom slučaju u pitanju su neuspjesi na Olimpijskim igrama. Jesam bio nervozan u Londonu i Riju, drugačija je vrsta pritiska kad za svoju zemlju ili na drugim turnirima. I zato ovdje pristupam kao drugim turnirima, umanjujem očekivanja, barem sopstvena. Možda je kliše, ali pristupiću tako da idem dan po dan, da budem fokusiran na sjledećeg rivala. Ne znam mnogo o prvom rivaku, ali kad imaš protivnika koji je slabije rangiran od tebe, obično oni nemaju šta da izgube. Ti prvi mečevi su nezgodni, protivnici nemaju šta da izgube. Nadam se da ću otvoriti turnir na najbolji način. Ja sam tip igrača koji kako turnir odmiče, bolje igram i bolje se osjećam. Nadam se da ću krenuti pobjedom – istakao je Đoković.

On je dodao da se sjajno osjeća kao dio tima Srbije, te da je svjestan da može ganjati čak I Zlatni slem koji je ostvarila samo Štefi Graf.

– Olimpijsko iskustvo je najposebniji, istorijski događaj, predstavljaš zemlju, dio si tima, a sad osjećam timski duh. Podrška je tu. Znam da je istorija na talonu, privilegovan sam što sam u poziciji da to ostvarim – istakao je Đoković, koji je ponovio je da mu je žao što neće biti navijača, da ga publika pokreće i da je zato u jednom trenutku imao dilemu da li da dolazi u Tokio.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button