TENIS

“Može biti opasno po Novaka kad se igra u dva dobijena seta”

Da li će Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, uspjeti da dođe do zlatne medalje u Tokiju glavna je tema među stručnjacima iz bijelog sporta.

Gotovo svi tvrde da je naš as glavni favorit sa pravom, uprkos ambiciji mlađih igrača, ali ujedno i upozoravaju da nema mjesta opuštanju jer svaka greška mnogo košta na događajima kao što su Olimpijske igre.

Takvo mišljenje dijele i Jarko Nieminen, nekadašnji najbolji teniser Finske, i bivši francuski teniser Arno di Paskvale koji će biti za mikrofonom tokom ovogodišnjih Igara.

Nieminen je igrao sedam puta protiv Đokovića u karijeri i šest puta izgubio. Vrlo dobro zna kvalitete prvog reketa svijeta.

– Duga je lista Novakovih kvaliteta, kad god igra na vrhunskom nivou, nema slabih tačaka. U kraćim crtama, Novak nikada ne udara lopticu prejako i onda ne očekujete da će se lopta tako brzo naći ispred vas. Teško ga je stići i orijentisati se u odnosu na njegovu igru, imate osjećaj kao da ste stalno pod stresom i ne možete da reagujete na vrijeme – istakao je Nieminen.

Kada su u pitanju Cicipas, Medvedev ili Zverev i ako se igra meč na dva dobijena seta, to bi možda mogla da bude svojevrsna lutrija.

– Može biti opasno kad se igra u dva dobijena seta, nemate vremena da se vratite ako propustite neki poen. Pritom, mnogi igrači su napredovali, kao što je Cicipas. Mislim da Novak želi da ispiše istoriju na ovim Olimpijskim igrama i pošalje poruku svima da on to može. On je najbolji i apsolutno mislim da može da osvoji zlatnu medalju – poručio je Di Paskvale.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button