TENIS

TEŽAK ŽRIJEB Đoković preko trnja mora do finala Igara

Novak Đoković će se u prvom kolu Olimpijskih igara u Tokiju sastati sa Ugom Delijenom iz Bolivije, trenutno 139. teniserom svijeta, ali će do završnice turnira imati izuzetno težak put.
Ukoliko savlada Delijena, Đoković će se u drugoj rundi sastati sa boljim iz okršaja Jan-Lenarda Štrufa iz Njemačke i Tijaga Monteira iz Brazila.
U trećoj rundi, projektovani Novakov protivnik je Alehandro Davidovič Fokina.
Andrej Rubljov potencijalni je Đokovićev protivnik u četvrtfinalu, a u toj fazi mogli su da mu upadnu i Dijego Švarcman, Hubert Hurkač i Pablo Karenjo Busta, tako da je Rus težak žrijeb.
U projektovanom polufinalu, Novak bi igrao sa Aleksanderom Zverevom, koji na startu igra sa Jen-Hsunom Luom. U četvrtfinalu, Zvereva bi trebalo da čeka Hurkač, a prvi nosilac na putu mu je Lorenco Sonego.
Igra se na betonskoj, Deco Turf podlozi, na kojoj se igraju turnir u Sinsinatiju i US open, a ista podloga bila je korišćena 2008. godine na Igrama u Pekingu, kada je Đoković osvojio bronzanu medalju.
Miomir Kecmanović, drugi srpski predstavnik u singlu, na startu će igrati sa Kamilom Majšakom iz Poljske, trenutno 115. igračem na ATP listi. Dosad su igrali triput, Kecmanović vodi sa 2-1, a slavio je ove godine na Australijan openu sa 6:2, 6:4, 6:3.
Ukoliko prođe Poljaka, Kecmanovića u drugom kolu čeka bolji iz okršaja Igoa Imbera i Pabla Anduhara.
To je deo žrijeba u kojem je treći nosilac Stefanos Cicipas. Grk počinje od Filipa Kolšrajbera, a u drugom kolu ga čekaju Kvon ili Tijafo.
Drugi nosilac Dmitri Medvedev kreće od Aleksandra Bublika, a u njegovom dijelu žrijeba su Fabio Fonjini, Pablo Karenjo Busta…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button