BIHFUDBAL

FK Borac predstavio pojačanja i najavio nova

Vezista Nikola Dujaković i krilni igrač Nemanja Vukmanović i zvanično su novi fudbaleri Borca. Oni su potpisali ugovor na tri godine, a dolaze iz Krupe.

Dujaković se nakon šest godina vraća na Gradski stadion. Odigrao je dva meča 2015. godine za banjalučki tim i nakon toga se preselio u Krupu. Vezni igrač je prošle sezone bio među najboljim igračima ovog tima posebno u proljećnomk dijelu kad je ekipa iz kanjona Vrbasa izborila opstanak. Postigao je šest golova. On će napokon svlačionicu dijeliti sa bratom Sinišom.

– Povratak na Gradski stadion je ostvarenje sna. Znamo da svi igrači iz ovog regiona sanjaju dres Borca a meni je čast što sam se vratio i sad želim da povjerenje stručnog štaba i uprave opravdama na terenu. Jedva čekam da zaigram pred našim navijačima. Mislim da neće biti problema da se brzo uklopim u ekipu. Većinu saigrača znam , igrao sam protiv njih. Posebno mi je drago što ću napokon dijeliti svlačionicu sa bratom i što ćemo igrati u istom timu. Borac je velikan u fudbalu BiH i sigurno da želimo da mu pomognemo da se bori za trofeje u oba takmičenja. To sam i najavio nakon rastanka sa Krupom da želim u ekipu koja se bori za vrh i to mi se ostvarilo a dodatna je radost što sam se vratio u Borac. Ovom prilikom bih se zahvalio i Krupi na sjajnih šest godina. Prošli smo zajedno uspone i padove, a pamtiće se lijepi trenuci sigurno- istakao je Dujaković.

Krilni igrač Nemanja Vukmanović je prošle sezone zabilježio 18 nastupa uz jedan gol.

– Srećan sam što sam došao u veliki klub. Na meni je sad da opravdam povjerenje i znamo šta su ambicije kluba. Tu smo da naporno radimo i borimo se za mjesto u timu i pomognemo Borcu da ostvari ciljeve a to su svakako trofeji – rekao je Vukmanović.

Potpredsjednik Borca Branislav Zeljković ističe da prelazni rok još nije gotov za banjalučki tim.

– Dujaković i Vukmanović su potpisali na tri godine i želim im dobrodošlicu. Nemanju smo pratili u Krupi, nakon odlaska Алмедина Ziljkića odlučili smo se da ga angažujemo, mlad je igrač može još da napreduje. Dujaković je naše dijete, relativno mlad, a već veoma iskusan igrač u Premijer ligi. Igrao je standardno a ima dovoljno iskustva da nam pomogne. Što se tiče prelaznog roka on za nas još nije završen. Pratimo tržište, a većina igrača i dalje razmišlja o odlasku u inostranstvu. Moguće je da bude dolazaka ako nađemo kvalitetno rješenje ali i dolazaka. Ima interesovanja za neke igrače, ali ne bih o tome još – istakao je Zeljković. (Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button