EVROPSKE LIGEFUDBAL

Sampaoli: Mi krivi? Vi ste ludi! (VIDEO)

Trener Olimpik Marseja Horhe Sampaoli žestoko je branio svoje igrače nakon haosa koji su izazvali navijači Nice u nedjelju uveče.

Derbi Azurne obale prekinut je u 74. minutu nakon što su domaći navijači uletjeli na teren i fizički napali fudbalera Olimpika. Sampaoli je branio svoje igrače i na terenu i van njega, a jedva su ga smirili da se ne potuče sa nekim od navijača Nice.

Nije se smirio ni u tunelu, gdje je urlao na dio stučnog štaba Nice.

– Mi smo krivi? Vi ste ludi – odbrusio je Argentinac kolegama iz protivničkog tima koji je optužio njega i njegove igrače da su isprovocirali navijače.

U trenutku prekida domaći tim je vodio 1:0 golom Danca Kaspera Dolberga iz 49. minuta.

Incident se dogodio nakon što su domaći navijači gađali flašama Dmitrija Pajea dok je pokušavao da izvede korner, a on im vratio jednu flašu i izazvao stampedo.

Predsjednik Nice Žan-Pjer River je poslije sat vremena pauze saopštio da se utakmica neće nastaviti. Desetak minuta poslije fudbaleri Nice su se vratili na teren i počeli sa zagravanjem.

Ali igrači Marseja nisu željeli da nastave duel, a trojica gostujućih igrača – Paje, Mateo Genduzi i Luan Peres su pokazali povrede koje su zadobili usljed napada navijača Nice.

Sat i po nakon prekida na teren su izašle i sudije. Glavni arbitar Benoa Bastijen je postavio loptu na teren, odakle je ubacivanjem trebalo da meč bude nastavljen, on je dao znak za nastavak, ali pošto na terenu nije bilo gostujuće ekipe, odmah je označio i kraj utakmice.

Tako će ovaj dvoboj, umjesto odluke na terenu, epilog dobiti u disciplinskom postupku nadležnih organa francuske Lige 1.

Zbog toga što se igrači Marseja nisu pojavili na terenu nakon što je glavni sudija dao znak za nastavak meča, Nica bi mogla da slavi službenu pobjedu od 3:0.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button