FUDBAL

„Možemo i moramo da pobijedimo Srbiju, ne odustajemo od SP“

Reprezentativac Republike Irske Džoš Kalen uvjeren je da njegova ekipa ima snage u utorak da pobijedi Srbiju.

Ostrvljani u kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo dočekuju lidera grupe A poslije četiri odigrane utakmice i vjeruju da mogu da upišu prvi trijumf poslije razočaravajućih 1:1 sa Azerbejdžanom.

Dvadesetpetogodišnji vezni igrač Anderlehta, koji je bio jedan od istaknutijih igrača Irske u pomenutom remiju, ne krije da je veliki optimista i nada se da nisu izbugljene sve šanse za odlazak na Mondijal.

– Gledajući grupu, moramo da pobijedimo i fokus nam je na pobjedi. Uvjereni smo da to možemo da učinimo. Odgovornost za loše rezultate leži na nama igračima. Lako je razgovarati i reći da možemo ovo, možemo ono, ali sve se svodi na urađeno na terenu i tu odgovornost moramo da preuzmemo i kao tim, i kao igrači – poručio je Kalen.

Irci poslije četiri meča imaju samo bod, a sve je moglo da bude drugačije da Kristijano Ronaldo u finišu utakmice sa Portugalom nije postigao dva gola i veliki preokret.

– Nikad nije gotovo dok se ne završi. Sve što možemo da učinimo je da pokušamo da pobijedimo u svakoj utakmici. Naš potpuni fokus sada je na osvajanju tri boda u utorak uveče i to je jedino važno. Vjerujem u karakter i sposobnost našeg tima. Moramo da nastavimo naporno da radimo i da vjerujemo u sebe.

Ostrvljani su u posljednjih 16 utakmica u svim takmičenjima upisali samo jednu pobedu – protiv Andore (4:1) u prijateljskom duelu odigranom u junu.

– Nemamo vremena da budemo ogorčeni. Moramo potpuno da se okrenemo duelu sa odličnom ekipom Srbije – dodao je Kalen.

Utakmica u Dablinu na programu je u utorak u 20:45 časova.

Srbija i Portugalija su vodeći u grupi A sa po deset bodova, Luksemburg ima šest, a Irska i Azerbejdžan po jedan.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button