BIHFUDBAL

Zeljković o kupovini poziva u reprezentaciju: Smišlja se hajka za narušavanje odlične atmosfere

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković u izjavi za zvaničnu stranicu, a u vezi s današnjim navodima o kupovini mjesta u timu Zmajeva, rekao je da je ova institucija spremna razotkriti sve eventualne nepravilnosti, no da vjeruje kako u svemu tome nema istine.

Saopštenje i izjavu Vice Zeljkovića prenosimo od početka do kraja, bez izmjena.

– Svjesni smo da se ništa ne može preko noći uraditi, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se najzad osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu. Ne mogu svaki dan komentarisati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje.

Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo selektoru i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe.

Naš zadatak je da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme.

Reprezentacija je dugoročan projekat na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha.

Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas a odnose se na insinuacije da je neko ‘kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji’ mi smo kao Savez spremni da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji.

Svako može da napiše bilo kakvu poruku ili prepisku predstavi kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti prezentuju i imena autora i ko stoji iza cijele priče.

Ovako sve izgleda kao dio nekog plana sa potpuno drugom namjerom, očigledno lošem po interese bh. nogometa – piše na zvaničnoj stranici FS BiH.

Kvalifikacioni duel protiv Kazahstana igra se 7. septembra na stadionu Bilino Polje u Zenici od 20:45 sati.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button