TENIS

Nole iz Njujorka poželio sreću u organizaciji banjalučkog čelendžera

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poželio je sreću i uspjeh svim učesnicima i organizatorima ATP čelendžer turnira “Srpska open 2021” koji danas počinje u Banjaluci i izrazio zahvalnost što se ulaže toliko strasti i sredstava u razvoj tenisa na ovim prostorima.
Đoković je u video-poruci iz Njujorka uputio veliki pozdrav za sve Banjalučane i bratski narod u Republici Srpskoj i izrazio žaljenje što ne može da bude u Banjaluci.

– Žao mi je što ne mogu da budem sa vama u Banjaluci. Toliko lepih stvari sam čuo o banjalučkom teniskom turniru koji se već tradicionalno organizuje niz godina i na kojem su igrali neki moji veliki prijatelji kao što je Viktor Troicki. Svi imaju samo reči hvale – rekao je Đoković.
On je istakao da je siguran da će sve proći u najboljem redu.

– Čelendžer u Banjaluci preživio je mnoge stvari, kada su u okolnim zemljama neki čelendžeri otkazivani i nisu održavani svake godine, Banjaluka je nekako uvek opstajala i čestitam im na tome. Od srca želim sve najbolje ove godine. Želim sreću svim učesnicima i nadam se da se uskoro vidimo – naveo je Đoković.
Za prvog nosioca turnira postavljen je slovački teniser Andrej Martin, koji je trenutno 118. igrač na ATP listi.
Turnir će biti igran na terenu Nacionalnog teniskog centra koji je opremljen reflektorima, pa će ove godine “Srpska open” pridružiti malom broju turnira na kojima se igraju i noćni mečevi.
Vlada Republike Srpske i ove godine je podržala organizaciju, a generalni pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button