ATPTENIS

Beker: Zverev može da skine Novaka na vrhu nakon Melburna

Boris Beker, bivši broj jedan svjetskog tenisa, smatra da Aleksander Zverev uskoro može i do samog vrha.

Nijemac je trijumfovao prošle nedjelje na turniru u Beču i pokazao da je u finišu sezone u dobroj formi.

Zvereva u srijedu očekuje susret protiv Dušana Lajovića na Mastersu u Parizu, a Beker smatra da neće proći mnogo premena prije nego što će se Zverev boriti i za prvo mjesto na ATP listi.

– Saša je postao igrač svjetske klase. Njegov cilj bi morao da bude da osvoji što je moguće više poena u sezoni turnira u dvorani, kako bi bio u poziciji da sljedeće godine, možda već eventualnom pobjedom u Melburnu, postane broj jedan – kaže Beker.

Nijemac se dotakao i nedavnih izjava Rafaela Nadala da je zabrinut za budućnost tenisa. Nadal je rekao kako je tenis sve brži i da bi uskoro jedan udarac mogao da dominira.

– Ukoliko se ne nađe rješenje brzo, postoji rizik da tenis postane talac jednog udarca, servisa. Situacija će se pogoršati u narednih deset godina – rekao je Rafa.

Beker je drugačijeg mišljenja.

– Kada Rafa govori o tenisu, morate da ustanete, ćutite i slušate šta kaže. Ipak, ja odavno vidim varijacije u igri, bez obzira da li se radi o Cicipasu, Medvedevu, Zverevu, Sineru ili Alkarazu. Svi su različiti, tako da ne mogu da razumijem taj Rafin argument o zabrinutosti – poručio je trostruki šampion Vimbldona.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button