EUROKUPOVIFUDBAL

Danci se plaše “Marakane”: Dobrodošli u pakao

Crvena zvezda u četvrtak čeka Mitjilend u Ligi Evrope, a Danci su već u strahu od atmosfere na stadionu “Rajko Mitić”.

U tekstu na klupskom sajtu, u Mitjilendu gostovanje u Beogradu opisuju kao jednu od najozloglašenijih utakmica u Evrope, ali se i pored toga iščekuju da osjete novo iskustvo.

– Dobrodošli u pakao – riječi su koje mogu da se pročitaju prije nego što se izađe na travu beogradske “Marakane”, što se odnosi na strastvenu navijačku kulturu kluba iz Beograda, pišu Danci.

Iskustvo iz Beograda, istina omladinske Lige šampiona prije skoro dvije godine, ima fudbaler Mitjilenda Mads Hansen.

– To je bila vjerovatno najluđa utakmica koja sam igrao. Stadion je bio na krovu tržnog centra, bio je poseban, a na tribinama je bilo mnogo ljudi – rekao je Hadsen.

Meč u Beogradu je okarakterisao kao “divlje iskustvo”.

– Bilo je na stotine tvrdokornih navijača Crvene zvezde koji su pravili divlju atmosferu. Pjevali su čitav meč, ali su na kraju bacali ključeve, upaljače, novčiće… Mogao si da osjetiš da si im na putu.

Sada će atmosfera biti još uzavrelija na stadionu od preko 50.000 mjesta, svestan je toga Hadsen.

– Moraš na to da se pripremiš. Inače ćeš doživjeti šok kada kročiš na stadion. Fudbal jeste najvažniji, ali moraš da gledaš i spoljne faktore – dodao je.

Danci su opisivali istoriju Crvene zvezde, nazvavši ga “narodnim timom” i da ima nevjerovatnu popularnost i najveću bazu navijača u Srbiji.

Mitjilend se dotakao i Partizana, pišući da je to bio klub vrha sistema i da se i dan danas vode “ubitačni” sukobi “večitih” rivala.

Utakmica 4. kola Lige Evrope između Crvene zvezde i Mitjilenda zakazana je za četvrtak sa početkom u 21 sat.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: weed delivery north york
Back to top button