FORMULAMOTOSPORT

Porše bi u F1! Toto kaže može, ali da ne pobjeđuje odmah

U utorak je potvrđena priča da bi Porše uskoro mogao da se pojavi u Formuli 1. Timu koji bi bio pod pokroviteljstvom njemačkog Folskvagena odgovaraju nova pravila, a već se nazire rivalstvo između tog tima i Mercedesa.

Nova pravila koja su donijele F1 i FIA važe do 2026. godine i kako se priča ona odgovaraju Folksvagen grupi koja bi pod Poršeovim brendom ušla u najbrži cirkus na svijetu. Porše je već rekao da se ispunjavaju faktori koji su potrebni kako bi taj tim postojao u Formuli 1 i to sa svojim motorom, kao i da ne treba predugo da se čeka na konačnu odluku.

Ipak problem su uslovi pod kojima bi novi proizvođač ušao u F1. Tako je ideja da Porše nema ograničenja po pitanju budžeta niti da ima bilo kakva ograničenja u razvoju. To se nije dopalo naravno aktuelnom šampionu.

– Sjajno je da takav brend ulazi u naš sport. Naravno da niko ne želi da uđe i da bude nekompetetivan. Međutim sa druge strane Formula 1 je Liga šampiona. Niko ne može da očekuje da uđe u Ligu šampiona i da je prvi put osvoji. Ovdje smo dugo, uložili smo mnogo novca, znoja i krvi i užasnih rezutlata kako bismo bili ovdje gdje smo. Pogledajte koliko smo užasni bili u početku, ili kakve je rezultate imala Honda ili Reno. Svi smo morali da se borimo. To je fini balans koji nam treba da privučemo novajlije – rekao je Toto Volf.

On je rekao da svaki proizvođač u Formuli 1 mora da uloži vrijeme i da je zato ovaj sport u tolikoj mjeri atraktivan.

Inače postoji i veliki problem oko toga šta tačno znači novi proizvođač. Porše bi svakako to bio, ali je pitanje da li i Red Bul koji će sam razvijati svoj agregat takođe može da dobije povlastice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button