ATPTENIS

„ATP priča laži o nama, svi su odmah „skočili“ na Novaka“

Kanadski teniser Vašek Pospišil govorio je o izazovima sa kojima se suočavao od početka rada Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA), koju je osnovao sa prvim reketom svijeta Novakom Đokovićem.

Prilikom osnivanja PTPA, Đoković i Pospišil su istakli da je cilj udruženja da pomognu svim igračima, ne samo onima koji su u vrhu.

– Izazovno je. Neću da lažem. Ono što je najduže trajalo je dovođenje rukovodilaca. Morate imati nekog u organizaciji koji dobro poznaje taj posao – rekao je Pospišil.

Iz ATP nisu podržali osnivanje novog udruženja, istakavši da ‘nije vrijeme za podjele’.

– Bilo je mnogo sukoba, mnogi su igrali prljavo. Da budem iskren, čuo sam neke stvari koje su iz ATP pričali o nama… To su sve laži.

Kanađanin je konkretno naveo primjere da se pričalo da PTPA pokušava da pokrene sopstvena takmičenja i da plaća igračima da joj se priključe.

– Koliko nisko možete da odete? To pokazuje koliko se plaše da se glas igrača čuje. Oni trenutno drže monopol.

Za takav odnos prema njihovoj organizaciji Pospišil djelimično krivi i medije.

– Svi su brzo skočili na Novaka, svakim člankom su ga vrijeđali. Imali ste novinare koji su odmah počeli da pišu negativno. I to nije imalo smisla. Sve to nije bilo zasnovano na činjenicama. Postoje oni koji pišu šta hoće, prestao sam i da ih čitam. Zbog toga poruke nisu bile jasne.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: blog here
  2. Povratni ping: cartel oil co carts
Back to top button