EUROKUPOVIFUDBAL

Stanković samouvjeren: Možemo da obezbedimo proleće u Evropi

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 21 čas na stadionu „Rajko Mitić“ u četvrtom kolu grupne faze Lige Evrope dočekuju danski Mitjiland, a pred važan duel za medije je govorio trener srpskog šampiona Dejan Stanković.

Zvezda je trenutno prvoplasirani tim grupe sa 7 bodova, Braga je druga sa 6, Mitjiland je osvojio 2,a bugarski Ludogorec tek jedan bod.

– Utakmica u Danskoj je bila prava takmičarska, dobra i zahtevna. Oni su mlada ekipa, dobro postavljena na terenu, poseduju induvidualni kvalitet i kao tim, a uz to imaju ogromnu brzinu. Uspeli smo da limitiramo njihove vrline u Danskoj, a to ćemo pokušati da uradimo i sutra. Igramo kod kuće, pred svojom publikom, na svom stadinu. Imamo mogućnost da obezbedimo sebi proleće u Evropi, verujem da to možemo jer znam koga imam na raspolaganju, ko će izaći na teren, a svi zajedno možemo da ispišemo nove stranice istorije Crvene zvezde – rekao je Dejan Stanković.

Govorio je mladi stručnjak o samoj utakmici i kakvog rivala konkretno očekuje na sutrašnjem meču.

– Svaka utakmice nosi nešto svoje. Pokušaćemo da je predvidimo u svakom smislu te reči, da je pripremimo do sitnih detalja. Mitjiland je ekipa, dosta brza i gledaćemo da ih tu limitiramo, posle toga dolazi induvidualni kvalitet to zavisi od momaka kada se sudare koliko su dobri jedan na jedan jer treba izaći iz svakog duela kao pobednik. Govorim o „metrima“ koje moramo da izvučemo više, jedan za drugog, jer će to biti ključna stvar sutra. Moramo više od onoga što očekujemo da pružimo, to jednostavno moramo da ispunimo. Grupa je ta koja dobija ili gubi. Odigrali smo zajedno dosta utakmica kako dobrih tako i loših, znamo gde su naše mane, a pre svega gde su naše vrline. Očekujem sličnu utakmicu kao u Danskoj, s tim što igramo kod kuće i uvek je specifično igrati pred našim navijačima jer je to tas koji može da prevagne na našu stranu.“

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: view it
Back to top button