FORMULAMOTOSPORT

Maks: Trkaću se jako, kao što to Hamilton radi

Još pet trka ostalo je do kraja sezone u Formuli 1, a Maks Ferstapen pred tri trke u tri vikenda ima prednost u odnosu na Luisa Hamiltona od 12 bodova. Pred trku u Meksiku je komentarisao izjavu Tota Volfa koji je rekao da borba Luisa i Maksa podsjeća na duel Sene i Prosta u kojem je bilo sve dozvoljeno.

Takva izjava možda je još jedan način da se stavi pritisak na Maksa Ferstapena koji u takvim igrama možda ima manje iskustva s obzirom na to da se prvi put bori za titulu svjetskog šampiona.

– Volim ono što radim i to skida pritisak sa mene. Prvi put sam u trci za titulu šampiona Formule 1 ali borio sam se za titule ranije. Kao što sam ranije govorio, kada je bolid dobar pobjeđivaću, kada nije u stanju da mi omogući pobjedu neću. Moj pristup je uvijek isti, želim da osvojim što više bodova. Naravno da ću se trkati jako, kao što to Luis radi i naravno da ću se trkati čisto – rekao je Ferstapen.

Volfove riječi kako će duel biti poput onog kog su vodili Alan Prost i Ajrton Sena 80-ih i 90-ih donijeli su sumnju da li će neki od vozača željeti drugog da zadrži udesom ili na neki drugi prljav način.

– Ne mislim o istorijskim borbama između vozača, ono što su radili to je u prošlosti. Fokusiram se na ono što radim na stazi i to radim najbolje što mogu. Tako se osvaja titula, tako da moram da osvojim što više bodova i da probam da dobijem svog rivala – rekao je Maks Ferstapen.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

5 Comments

  1. Povratni ping: bio ethanol burner
  2. Povratni ping: Mushroom Golden Teacher
  3. Povratni ping: Discover More Here
  4. Povratni ping: click for source
Back to top button