ATPTENIS

“Ne vjerujem da Novak to može”

Aleks Koreča, stručni komentator Eurosporta i nekada broj dva svjetskog tenisa, sumnja da Novak Đoković može da osvoji kalendarski Grend slem.

Španac smatra da je konkurencija sve jača i dodaje da ne vjeruje da će Novak u Njujorku 2022. biti u poziciji u kojoj je bio ove godine, sa tri slema u nizu.

– To će biti jako komplikovano za Noleta, jer će svaki put igrati protiv mlađih i bolje pripremljenih tenisera. Mnogo bolje poznaju njegovu igru i svjesni su da je izgubio od Zvereva u Tokiju i Medvedeva u Njujorku. Bilo bi iznenađenje da Novak sljedeće godine u Njujork stigne sa tri prethodne grend slem titule. Naravno, mislim da može da osvoji još koju titulu – izjavio je Koreča.

On je kao posebno opasnog protivnika naveo Medvedeva, sa kojim se Novak bori za prvo mjesto na listi na kraju ove sezone.

– Mislim da se Novak nije osjećaj prijatno u Njujorku, bio je pod velikim pritiskom. U finalu se video taj umor, bio je više mentalni nego fizički. Igrač kao Medvedev je bio pravi zid i neko protiv koga je teško mogao da nađe prava rješenja. Kada je propustio prilike, počeo je da očajava. Danil je djelovao spremno za izazov meča sa Novakom – zaključio je Koreča.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button