EVROPSKE LIGEFUDBAL

Gvardiola: Nismo mi Liverpul, dovedite Klopa i Salaha u Siti

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola pred veliki gradski derbi sa Junajtedom govorio je o prethodnim derbijima sa Crvenim đavolima, ali i Liverpulom.

Medije je interesovalo da li će Siti napasti Junajted na način kako je to nedavno učinio Liverpul. Tada je na Old Trafordu tim Ole Gunara Solšera pretrpio pravu katastrofu – 0:5!

– Naravno da nećemo tako igrati. Ne možemo da igramo kao Liverpul. Mi imamo drugačiji kvalitet. Drugačije igrače. Fudbal nije ‘copy and paste – kazao je Pep Gvardiola i dodao:

– Zapravo, može i Siti tako da igra, ali onda morate ovde da dovede Klopa, a sa njim i Salaha i Manea – slikovito je objasnio Španac.

Liverpul je tada zabilježio najveću pobjedu nad Junajtedom u istoriji. Takođe, to je bilo prvi put da su Crveni đavoli izgubili sa pet ili više golova bez da su dali gol još od februara 1955. godine, kada su takođe sa 5:0 izgubili upravo od gradskog rivala Sitija.

– Ako ste gledali naše duele posljednjih pet-šest godina u Premijer ligi, sigurno ste primjetili da smo različiti timovi. Definitivno nećemo protiv Junajteda da radimo isto što i Liverpul. Ne bi bilo pametno. Pokušaćemo na svoj način da im se suprotstavimo – kaže menadžer Građana.

Gvardiola smatra da je kolega Solšer napravio grešku protiv Liverpula, koju sigurno neće ponoviti protiv Sitija.

– Svi griješimo i učimo. Možda bi sada Junajted igrao protiv Liverpula na drugačiji način. Prilično sam siguran u to, možda tada ne bi bio rezultat kakav su doživjeli na Old Trafordu. Treneri uči iz prethodne utakmice, gledaju šta je funkcionisalo, šta nije i pokušavaju to da poprave. To je normalno. Vidjeli ste kako je Junajted napravio promjene protiv Totenhema. Prilagodio im se i uspjelo je, takođe protiv Atalante, poslije povrede Rafaela Varana. Promijenili su posljednju liniju i ubacili napadača više jer su gubili u tom trenutku – analizirao je Pep Gvardiola.

Junajted nije izgubio od Sitija u posljednja četiri premijerligaška meča što je njihov najbolji niz od 2008. do 2011. (šest mečeva).

Derbi utakmica između Mančester Junajteda i Sitija na programu je u subotu od 13.30.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Gun SHOP USA
Back to top button