ATPTENIS

Medvedev: Ne razmišljam o broju 1, presporo je u Bersiju

Drugi teniser svijeta Danil Medvedev kaže da nije razmišljao mnogo o tome da preuzme prvo mjesto na kraju godine.

Šanse Rusa su male, pošto je Novak Đoković u prednosti i pobjedom nad Hubertom Hurkačom u polufinalu mastersa u Parizu i matematički bi obezbijedio prvo mjesto na kraju godine.

– Da budem iskren, nisam nikad razmišljao o tome. Poslije US opena, da sam kojim slučajem osvojio Indijan Vels, vjerovatno bi mi to više bilo u mislima. Sada to nije slučaj, jer je Novak jako blizu, treba mu još jedna pobjeda, ovdje ili u Torinu. Svi znamo ko je Novak i velike su šanse da će uspjeti u tome – rekao je Medvedev i dodao:

– Zato ni ne razmišljam o tome uopšte, ništa ne zavisi od mene. Samo se trudim da pobjeđujem. Odgovor na pitanje o tome bolje je tražiti kod njega, on pokušava da to ostvari, možda je zato i došao ovdje. Na Novaku je.

Medvedev je u četvrtfinalu u Parizu dobio Igoa Gastona sa 7:6, 6:4.

– Mislim da su promijenili lopte od prošle godine, sada se igra Hedovim, ne znam zašto. Takođe, uslovi su izuzetno spori, pogotovo za Bersi, koji je važio za jedan od najbržih turnira. Ovo je presporo za dvoranski turnir, ne znam zašto izmišljaju stvari, prošle godine to nije bio slučaj. Zato je teško sačuvati servis, kao u Indijan Velsu na primjer. Vidjeli smo i u Novakovom meču sa Fricom, mnogo brejkova, a Novak je izvanredan server. Zbog svega što sam naveo ima uspona i padova – dodao je Rus.

U polufinalu se Medvedev sastaje sa Aleksanderom Zverevom, a taj duel na programu je čim završe Đoković i Hurkač.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button